Hyva paiva! Ehe... Niin, tällä kertaa haluan esitellä teille taas yhden löytämäni mangan tällä kertaa se on(yllätys yllätys) Ranma1/2! Selitän juonen ihan lyhyesti. Taistelukerhoa pitävä Soun Tendo saa kuulla, että hänen ystävänsä Genma Saotome tulee kylään poikansa Ranman kanssa. Soun ja Genma ovat sopineet, että Ranma valitsee jonkun Sounin kolmesta tyttärestä kihlatukseen. Hänen tyttönsä ovat: Kasumi Tendo 19, Nabiki Tendo 17 ja Akane Tendo 16. Tytöt eivät innostu ajatuksesta naida ventovieras(en ihmettele...). Sitten, kun Genma ja Ranma vihdoin tulevat kohtaa Tendon perhettä pieni järkytys. Ovella ei olekkaan Ranmaa ja Genmaa vaan lettipäinen tyttö ja iso panda! Kaikki kuitenkin selviää, sillä 'erinäisen tapahtuman' yhteydessä Akane saa selville, että lettipäinen tyttö onkin poika, eli siis Ranma. Ranma ja hänen isänsä joutuivat jokin aika sitten pienoiseen onnettomuuteen. He menivät jonnekkin vuorille harjoittelemaan, mutta putosivatkin molemmat lampeen. Genma putosi lampeen, jossa iso panda oli hukkunut ja Ranma lampeen, jossa nuori tyttö oli hukkunut. He muuttuvat kyseisiksi henkilöiksi, jos kastuvat tai kylpevät. Vatoinkäymisistä huolimatta Ranma ja Akane pakotetaan kihlapariksi. He eivät kuitenkaan tule oikein toimeen keskenään. Kuvioihin ilmestyy myos Ryoga(joku hullu), joka on Ranman vanha kilpailija. Ryoga putosi myös 'taikalampeen' ja muuttuu porsaaksi, jos kastuu. Ryoga tykkää Akanesta mistä alkaakin taas yksi taiselu...Jos et ymmärtänyt mitään lue itse sarja tai googleta...

Sarja herättää minussa paljon ristiriitaisia tuneita, koska en osaa päättää onko se hyvä vai kauhea. Nimittäin sarja on todella hauskaa ja mukavalukuinen eikä tippaakaan tylsä, mutta toisaalta se keskittyy liikaa nyyhkyttämiseen ja 'rakkaus-draamaan', josta en hirveästi pidä mangassa (poikkeus: FB). Sitten on vielä ne niin sanotut *kylpemisruudut* ja muut vastaavat kohtaukset, jotka eivät mielestäni olisi välttämättä tarpeellisia...jos ymmärsitte. Penne-kun ainakin ymmärsi. Juoni on ihan hyvä, paikoin outo ja yliammuttu, mutta pääosin hyvä. Aion ehkä lukea vielä sarjaa *kylpemisruutujenkin* uhalla, koska haluan tietää miten se loppuu ja luettavaa ei ole koskaan liikaa! Erityisesti, kun FB loppuu...YÄÄÄÄÄÄÄ... Ranma 1/2 olen oppinut joitain mielenkiintoisia asioita(älkää ymmärtäkö väärin, pyydän). Eeh.. Siis tarkoitin mangan lopussa olevia sivuja, joissa kerrotaan usein japanista kaikenlaista. Japani on kyllä ihan hullu maa, siellä mm. otetaan 'sähkökylpyjä' eli annteaan altaassa olijoille sähköiskuja, peseydytään ennen pesulle menoa(siis mitäh?) ja Ranma sarjan kirjoittaja ja piirtäjä, Rumiko Takahashi ansaitsee vuodessa enemmän kuin kukaan muu japanissa(vuonna 2004 ainakin) En osaa sanoa kannattaako sarjaa lukea vai ei...niinpä voitte päättää siitä itse. Penne-kun voisi pitää tästä sarjasta...ehkä. Se muistuttaa vähän CJ ja KKJ:tä yms. muita mew, mewwejäsi. Kokeilie jos kiinnostaa. MUTTA PAKOLLISIA OVAT: FRUITS BASKET, SALAPOLIISI CONAN JA FULLMETAL ALCHEMIST. Mainittakoon, että Ranma 1/2 on mielestäni kuitenkin ehkä 5. tai 4. paras manga universumissa, joten se on siis ihan hyvä. Se on hyvä, joka tietää, mitä Bie Liao tarkoittaa. Tässä taas kuvia:

56072u9kdgfqy4s.gif
P.s lempihahmoni ranmasta on panda(Genma Saotome), tohtori Tofu ja Akane

337499rm9x3ci31t.gif
Kuvassa Akane ja Ranma tyttönä

337500wqrtxccyui.gif
Ranma poikana ja Akane

656258aekexbjf17.jpg
Shampoo, joka on kauhea

1475431ka87ezzo09.gif
Panda(Genma), Souen Tando ja varmaankin Kasumi Tendo

325532ehdim8l7he.gif

Tässä on kaikki sarjan tytöt, jotka ovat olennaisessa roolissa, tietenkin on myös muita tyttöjä

1475428re67r6383j.gif

Ja iki-ihana panda! Panda on ehkä suloisin hahmo kaikista universumin manga-hahmoista minun mielestäni... ooh...voi pientä, siinä se yksin siivoaa(siis korostan, että VAIN PANDA on mielestäni suloinen, ei Genma Saotome)

393262jkyg0nenqt.gif
PANDAT JYRÄÄ!

1141588pw4tfa5vtj.gif 
Tässä P-chan, eli Ryoga porsaana(tämä olisi varmaan sinun lempihahmosi Ranmassa Penne-kun!)

 

1475429mgs8mc8aaj.gif
 

Siinä pikkuruinen Ranma poikana säätämässä jotain...

 

393252jk4dw13u3p.gif

 HEI HEI JA ENSI KERTAAN!!!

P.s spoilaannuin jo, kun etsin kuvia.... yäää maailma on niin julma